Psychotherapie

Wat is integratieve psychotherapie?

Integratieve Psychotherapie 1Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat elke therapievorm eigenlijk even goed werkt. Dat is iets anders dan dat er één behandelmethode is die voor iedereen goed werkt. Elk mens is anders, en elk mens heeft een andere therapeutische benadering nodig.

Integratieve psychotherapie brengt veel erkende vormen van psychotherapie samen. Het mooie is dat het geheel de som der delen overstijgt.

Tijdens mijn integratieve psychotherapeutische sessies werk ik met je op verschillende niveaus: emotioneel, cognitief, gedragsmatig, fysiologisch, energetisch en sociaal.

Het doel is om al die menselijke dimensies weer te verenigen.

Integratieve PsychotherapieEen centrale stelling in integratieve psychotherapie is dat geen enkele therapievorm de beste is of passend in alle situaties.De grondslag van integratieve psychotherapie is dat ieder mens alles in zich heeft voor persoonlijke ontwikkeling en geluk en dat iedereen het vermogen bezit zichzelf te helen. Mijn sessies zijn erop gericht jouw vermogen tot ontwikkelen en veranderen te motiveren, te mobiliseren en te optimaliseren.

Integratieve psychotherapie is voortdurend in ontwikkeling. Ik voel de ethische verantwoordelijkheid om in contact te blijven met collega’s uit diverse richtingen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in mijn beroepsveld, zodat ik jou kan begeleiden volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op via 06 2468 2602 of stuur een e-mail naar praktijk@mariannaracz.nl